США знову звинуватили Кремль у кібератаках

США знову звинуватили Кремль у кібератаках

Міністерство внутрішньої безпеки США і ФБР заявили, що уряд Росії причетний до організації серії кібератак на системи критичної інфраструктури США.

Про це пише ipress.ua

У спільній заяві йдеться, що підконтрольні російському уряду хакери, починаючи з березня 2016 року або, можливо, ще раніше, проводили цілеспрямовані атаки на державні установи і сектори з критичної інфраструктурою, включаючи енергетичні, ядерні, комерційні об'єкти, водне господарство, авіацію і виробництво.

За інформацією Вашингтона, мова йде про багатоступінчасту кампанію російського уряду з вторгненню в американські мережі.

У МВБ і ФБР попередили, що кібератака була націлена на мережі невеликих комерційних об'єктів. Хакери встановлювали шкідливе ПО, здійснювали спрямований цільовий фішинг і отримали віддалений доступ до мереж енергетичного сектора.

Нагадаємо, що раніше директор з кібербезпеки Міністерства внутрішньої безпеки США Жанетт Манфра заявила, що під час президентських виборів в 2016 році російські хакери отримали доступ до списку американських виборців.