Новий омбудсмен розповіла, за що візьметься найперше

Новий омбудсмен розповіла, за що візьметься найперше

15 березня Верховна Рада призначила на посаду українського омбудсмена, тобто уповноваженого з прав людини, Людмилу Денисову – представницю "Народного фронту".

Про це повідомляє "5 канал".

У парламенті протягом дня навіть точилися розмови про те, що "Народний фронт" не голосуватиме за голову Нацбанку, якщо Денисову не затвердять на посаді омбудсмена.

З трибуни Ради сама Людмила Денисова заявила, що готова захищати кримськотатарський народ, не залишить без уваги тимчасових переселенців, усіляко виступає за судову реформу та стане на захист прав журналістів. До цього вона певний час очолювала Міністерство соціальної політики.

"Ми виходимо з того, що всі люди створені рівними і наділені певними невідчужуваними правами – правом на життя і прагнення щастя. І захищати права людей – це наш обов'язок", – наголосила омбудсмен.

Не всі народні обранці були задоволені обранням Денисової на посаду уповноваженого з прав людини.

"У нас в одній політичній силі опиняться Національна поліція, Пенітенціарна служба й уповноважений з прав людини. Це все буде в однієї політичної сили. Я ще раз наголошую: шість років тому у цій самій залі ми, опозиція, кричали, що це порушення всіх прав і норм. Зараз так само ми ламаємо через коліно зал, як це робила "Партія регіонів", – заявив нардеп від БПП Мустафа Найєм.

На це відповів голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак: "Хочу нагадати всім, хто був у цій залі у попередньому скликанні, що пані Людмила Денисова була разом зі мною в опозиційній фракції, і не боялася висловлювати своє ставлення до режиму Януковича. Хочу нагадати, що тут у залі нам говорили, що ця людина має бути віддалена від політики й сповідувати інтереси громадян і знати про їхній захист".

Зрештою, 282 народні обранці підтримали кандидатуру Людмили Денисової, тож вона змінила на посаді Валерію Лутковську. За словами новообраного українського омбудсмена, найперше вона опікуватиметься питанням звільнення полонених.