США мають намір посилити митні та візові обмеження щодо Китаю

США мають намір посилити митні та візові обмеження щодо Китаю

Адміністрація Дональда Трампа розглядає можливість введення додаткових тарифів на широкий спектр продукції й послуг технологічного та комунікаційного секторів з Китаю, а також візових обмежень для окремих категорій громадян із цієї країни.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNBC із посиланням на джерела в Білому домі.

"Адміністрація президента Трампа розглядає цілий пакет заходів, у тому числі необмежені тарифи, інвестиційні перепони, а також можливі візові обмеження для китайських громадян",- зазначається в публікації.

Новий пакет заходів був розроблений після проведення розслідування щодо Китаю офісом торговельного представника США. Воно мало на меті визначити, чи була практика Китаю "нерозумною чи дискримінаційною", а також чи обмежила вона якимось чином американську торгівлю.

Водночас агентство "Reuters" оприлюднило додаткову інформацію про рестрикції, що готуються в адміністрації проти Китаю.

Зокрема, йдеться про можливість введення тарифів на продукцію та послуги технологічного й телекомунікаційного секторів, що охоплюють долю на ринку близько $60 млрд. При цьому зауважується, що до цього переліку можуть потрапити й інші сектори китайського виробництва.

Інше впливове американське видання "Politico" повідомило раніше, що президент Трамп відхилив пропозиції щодо введення додаткових тарифів на китайську продукцію в сукупній вартості $30 млрд. Замість цього він вимагав більш потужної реакції США на дії Китаю в торговельній сфері.

Китай має позитивне сальдо торговельного балансу зі США на $375 млрд, уточнюється в публікації.