Кримських татар змушують голосувати на виборах президента Росії

Кримських татар змушують голосувати на виборах президента Росії

Окупаційна влада Криму під загрозою звільнення примушує кримських татар взяти участь у голосуванні на нелегітимних виборах президента Російської Федерації, що відбудуться 18 березня.

Про це повідомили у Кримській правозахисній групі, пише НВ.

За інформацією правозахисників, факти тиску зафіксовані з боку керівництва кримських шкіл та Жовтневого пансіонату для людей похилого віку та інвалідів.

"У Жовтневому геріатричному пансіонаті керівництво провело збори колективу. На збори запросили лише співробітників з числа кримських татар. Директор просила всіх прийти на вибори, а тих, хто не прийде, того вимушена буде звільнити “за власним бажанням” (вказівка згори). Директор каже, що усі мають обов’язково проголосувати, тому що є побоювання диверсій з боку кримських татар», – повідомив інформатор.

Окрім того, у деяких школах учнів примушують брати участь у виставці малюнків про вибори та малювати плакати до виборів президента РФ. За інформацією правозахисників, дітям запропонували привести своїх батьків на вибори та сфотографуватися на тлі таких дитячих малюнків.

"Принести до 13.03 плакат на конкурс малюнків “Мама, тато, я – у виборах бере участь уся сім’я”, – світлини таких записів у щоденниках дітей надав Кримській правозахисній групі інформатор в одній із кримських шкіл.

Нагадаємо, що голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що представники кримськотатарського народу не братимуть участь в так званих "виборах президента Росії" на території окупованого РФ півострова.

Вибори президента РФ призначені на 18 березня 2018 року - день анексії Криму. У цей день чотири роки тому було підписано так звану угоду "про прийняття Криму і міста Севастополя до складу Росії".

За непідтвердженими даними, президент Росії Володимир Путін збирається проголосувати на виборах в окупованому Криму.