Запорізький школяр отримав листа від Єлизавети II

Запорізький школяр отримав листа від Єлизавети II

Запорізький школяр отримав листа від королеви Великої Британії Єлизавети II.

Лист за підписом королеви, що найдовше править за всю історію Великої Британії, 10-річний хлопчик із Запоріжжя Савелій Васильєв отримав у відповідь на своє звернення-прохання розповісти про життя у Букингемському палаці, повідомляє Укрінформ.

Савелій давно цікавився культурою Британії, багато читав про королеву, але відповідей на всі запитання, які його цікавили, отримати не зміг, тому й надіслав листа королеві.

"Я давно цікавився культурою Великої Британії: англійськими казками і легендами про короля Артура, лицарів Круглого столу і чарівника Мерліна, вивчав географію цієї острівної держави, Букингемський палац, багато читав про англійську королеву, намагався уявити собі її життя. І одного разу вирішив написати Єлизаветі II – запитати, чи почувається вона по-справжньому королевою у своїх королівських палатах, який з 6 тронів у неї найулюбленіший, чи вірить вона, що чарівник Мерлін існував тощо", - розповів Савелій.

За його словами, через деякий час після відправлення листа він отримав від королеви Великої Британії офіційну відповідь: лист, підготовлений за дорученням Єлизавети II  її фрейліною Дженніфер Гордон-Леннокс, - подяка королеви за лист, справжній інтерес до королівської родини та англійської культури. Сам лист, за його словами,  надрукований на королівському папері кольору слонової кістки з гербом Букингемського палацу, а звернення і підпис зроблені від руки.

Разом із посланням від королеви Великої Британії запорізький школяр отримав також кілька інформаційних ліфлетів із Букингемського палацу.