США і КНДР готові сісти за стіл переговорів

США і КНДР готові сісти за стіл переговорів

Президент США Дональд Трамп висловив готовність зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином до травня.

Про це заявив глава Управління нацбезпеки Південної Кореї Чжун Юй-юн після брифінгу Трампа, інформує "Reuters".

"Я повідомив Трампу, що на нашій зустрічі лідер Північної Кореї Кім Чен Ин сказав, що він прихильний денуклеаризації і припинення ядерних або ракетних випробувань, і пообіцяв, що Північна Корея утримається від будь-яких подальших ядерних або ракетних випробувань", - сказав Чунг.

Чжун Юй-юн розповів, що Кім Чен Ин висловив бажання зустрітися з президентом Трампом якомога швидше. У свою чергу, президент США підтвердив зустріч і заявив, що в переговорах досягнуто значного прогресу, але санкції не будуть зняті до досягнення угоди.

"Кім Чен Ин говорив про денуклеаризацію з представниками Південної Кореї, а не тільки про заморожування. Крім того, ніякі випробування ракет Північною Кореєю протягом цього періоду часу не проводилися. Великого прогресу досягнуто, але санкції будуть зберігатися доти, доки не буде досягнуто угоди. Зустріч планується!", - написав Трамп в Twitter.

Нагадаємо, раніше президент Південної Кореї Мун Чже Ін відправив команду спеціальних посланників, в тому числі главу розвідки Сеула, в КНДР, щоб просунути вперед переговори між Вашингтоном і Пхеньяном з питання денуклеаризації Корейського півострова. За результатами переговорів Південна Корея повідомила, що КНДР погодилася ввести мораторій на ядерні та ракетні випробування, якщо США сядуть за стіл переговорів. Після цього Трамп заявив про можливий прогрес у переговорах із КНДР.