CША бачать в Україні стратегічного партнера

CША бачать в Україні стратегічного партнера

Офіційний Вашингтон сприймає Україну як перспективного стратегічного партнера в галузі безпеки й оборони, а також в інших сферах, діалог по яких значно інтенсифікувався за останні роки.

На цьому наголосив Посол України в США Валерій Чалий, повідомляє Укрінформ.

"Якщо 3 роки тому було важко говорити про те, що американці розглядають у перспективі Україну як стратегічного партнера, то зараз ми бачимо абсолютно, що є такі цілі, які ми можемо досягти лише в тісній співпраці. Принаймні у сфері безпеки й оборони США зараз серйозно розглядають Україну як стратегічного партнера", - зазначив український дипломат.

Посилення енергетичної безпеки, економічних зв'язків тільки доповнить це партнерство. Це стосується як контактів на найвищому рівні, так і на рівні відомчому. Валерій Чалий сподівається встановити прямі економічні зв'язки з американськими компаніями, завести їх на український ринок, а також допомагати українським експортерам у США.

Він також наголосив, що далі потрібно рухатися швидше. "Чим більше Сполучені Штати відчуватимуть успіх України, тим більшою буде допомога", - резюмував Посол України в США.