МЗС України направило Росії ноту через "вибори" в окупованому Криму

МЗС України направило Росії ноту через "вибори" в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України працюватиме над тим, щоб всі залучені до організації виборів президента РФ на території окупованого Криму потрапили під санкції.

Про це заявив глава МЗС Павло Клімкін у Twitter.

“Будемо працювати над тим, щоб всі залучені до виборів президента РФ на території окупованого Криму потрапили під відповідні санкції”, - написав він. Також Клімкін повідомив, що МЗС України направило ноту протесту Міністерству закордонних справ Росії, в якій наголосило на неприпустимості проведення виборів на території окупованого Криму.

"Надіслали ноту МЗС РФ: 1. Рішучий протест проти виборів президента РФ на території окупованого Криму. 2. Застерегли від спроб організувати вибори на території окупованого Донбасу. 3. Наголосили, що не може бути ніяких виборів у диппредставництві РФ на території України без повного виконання перших двох умов", - зазначив він.

Зазначимо, вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року.

Президент України Петро Порошенко в рамках участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки 16 лютого закликав не визнавати результати виборів президента РФ в окупованому Криму.