Рада ЄС продовжила санкції щодо Білорусі

Рада ЄС продовжила санкції щодо Білорусі

Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи щодо Білорусі ще на рік - до 28 лютого 2019 року. Рішення було схвалено 22 лютого.

Про це передає 112.ua.

"Ці заходи передбачають ембарго на постачання зброї, заборону на експорт засобів, які можуть використовувати для внутрішніх репресій, а також заморожування рахунків і заборону на поїздки щодо чотирьох осіб, залучених до справи про зникнення двох опозиційних політиків, бізнесмена і журналіста в 1999 і 2000 роках", - йдеться в повідомленні.

Водночас Рада ЄС продовжила виняток для постачання до Білорусі біатлонного обладнання. Як і раніше, на експорт обладнання діє дозвіл за умови попереднього отримання дозволу компетентних національних органів у кожному конкретному випадку.

Нагадаємо, санкції щодо Білорусі було вперше запроваджено в 2004 році у зв'язку зі зникненням чотирьох згаданих вище осіб. Ембарго на постачання зброї було запроваджено в 2011 році. 15 лютого 2016 року Рада ЄС ухвалила рішення скасувати обмежувальні заходи щодо 170 осіб і чотирьох компаній, зберігши при цьому ембарго на постачання зброї та санкції щодо чотирьох осіб, серед них - колишній міністр внутрішніх справ Володимир Наумов, колишній голова Адміністрації президента Віктор Шейман, Юрій Сіваков, який обіймав у період зникнення політиків посаду голови МВС, і командир бригади спецназу внутрішніх військ МВС Дмитро Павличенко.