Манафорту висунуто нові звинувачення

Манафорту висунуто нові звинувачення

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув нові звинувачення екс-керівникові штабу президента Полу Манафорту і його діловому партнеру Річарду Гейтсу.

Їх назвали учасниками відмивання декількох десятків мільйонів доларів, повідомляє lb.ua

За словами прокурорів, через офшорні рахунки, контрольовані Манафортом, пройшли понад $75 млн. Звинувачення вважає, що за допомогою Гейтса Манафорт відмив понад $30 млн, які він приховав від Мінфіну і Мін'юсту США. Зі свого боку Гейтс привласнив понад $3 млн, які він також приховав від американської влади.

Йдеться про гроші, які Манафорт і Гейтс заробили в Україні.

Манафорту і Гейтсу висунули звинувачення за статтями про банківське шахрайство і подання свідомо неправдивої податкової декларації. Усього проти них висунуто звинувачення за 32 епізодами. Проти Манафорта висунуто дев'ять звинувачень, а проти Гейтса - 14. Ще в дев'яти епізодах фігурують вони удвох.

Звинувачення Полу Манафорту висунули 30 жовтня 2017 року, вони не стосувалися можливого втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

Претензії стосувалися роботи Манафорта і Гейтса на екс-президента України Віктора Януковича. Тоді у звинуваченні йшлося, що з 2006 року обидва працювали як іноземні агенти українського уряду, але не зареєструвалися у США в цій якості, як того вимагає закон. Крім того, американська влада вважає, що Манафорт і Гейтс отримали мільйони доларів від російських і українських олігархів.