Трамп звинуватив Обаму у вчиненні злочину

Трамп звинуватив Обаму у вчиненні злочину

Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що демократи вчинили злочин, оскільки не відреагували на втручання Росії у президентські вибори в США.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Запитання: Якщо всі втручання росіян відбулися за часів адміністрації Обами, до 20 січня, чому це не стало предметом розслідування? Чому Обама не зробив щось із втручанням?", - зауважив нинішній президент.

Трамп також звинуватив попередню адміністрацію у злочинній діяльності. Водночас він не звернув уваги на той факт, що одразу після виборів, коли були встановлені факти втручання РФ, розвідувальне відомство США неодноразово заявляло про це. Президент Барак Обама також озвучував ці занепокоєння і в грудні 2016 року запровадив нові санкції проти РФ.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство юстиції США на підставі розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера оприлюднило офіційні обвинувачення проти 13 росіян і 3 організацій. Документ чітко визначив причетність кожного обвинуваченого у підтримці одного та перешкоджанні іншому кандидату на президентських виборах у США.