Від початку року в Україні на пожежах загинуло 423 особи

Від початку року в Україні на пожежах загинуло 423 особи

З початку року в Україні на пожежах загинуло 423 особи, а постраждало 235 осіб.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, тільки у Черкаській області минулої доби виникло 3 пожежі у житловому секторі, на яких загинуло 5 громадян. У селі Дмитрівка Золотоніського району у приватному одноповерховому житловому будинку на пожежі загинуло 2 особи 1941 та 1939 років народження. Ще двоє людей 1944 та 1964 років народження вчаділи внаслідок займання у селі Червона Слобода Черкаського району. Цього ж дня у тому ж районі в селі Руська Поляна вогонь також забрав життя людини.

У селі Мар'ївка Павлоградського району Дніпропетровської області та у селі Олександропіль Солонянського району 20 лютого сталося одразу дві смертельні пожежі, на яких загинуло двоє чоловіків.

Випадки загибелі на пожежах у побуті минулої доби було зафіксовано у Запорізькій, Львівській, Полтавській областях, а також на Сумщині та у місті Києві.

Здебільшого основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів, а також паління у приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Нагадаємо, станом на 7 лютого в Україні на пожежах загинуло 311 осіб.