Київ: знову отруєння після вживання суші

Київ: знову отруєння після вживання суші

У Києві після вживання суші в одному зі столичних закладів до лікарні звернулись п'ятеро людей із симптомами отруєння.

Про це йдеться у повідомленні Держспоживслужби Києва.

"За період з 15 по 19 лютого держустановою "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" зареєстровано 5 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію", - повідомляє служба.

Встановлено, що всі хворі пов’язують своє захворювання з вживанням суші "Філадельфія", придбаних у закладі громадського харчування. Водночас заклад не уточнюється.

"Станом на 19 лютого троє хворих госпіталізовані до медзакладів. Спеціалістами Держспоживслужби проводиться відбір зразків об’єктів санітарних заходів для проведення лабораторних досліджень", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначає "Громадське" з посиланням на ресурс "Інформатор", хворі замовляли суші в ресторані "Євразія" на Проспекті Перемоги. У самому закладі повідомили, що працюють у штатному режимі і не знають про отруєння людей.

Нагадаємо: влітку минулого року Держспоживслужба заявила про отруєння 16 людей після харчування у суші-ресторані "Євразія" по вул. Дмитрівська, 2а.

Загалом тоді повідомлялося про 38 осіб, які отруїлися їжею в закладах громадського харчування у Києві. Зокрема, зафіксовані випадки отруєння у київській мережі "Євразія" (у закладах на вул.Дмитрівській та на Петрівці).

У чотирьох людей, госпіталізованих у столиці з отруєнням після вживання суші, було підтверджено діагноз "сальмонельоз".