Українські художники відкрили виставку у Перу (аудіо)

Українські художники відкрили виставку у Перу (аудіо)

У Перу харківські художники відкрили виставку своїх творів.
   
Наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська – докладніше:

"Мистецтво має бути ближчим до народу, вирішила колись влада перуанської столиці та відкрила великий арт-центр "Монументал Калао" в одному з не надто благополучних районів Ліми.

П’ятиповерхівка зі студіями, галереями, майстернями, магазинчиками, кінозалом швидко стала центром культурного життя міста, куди приходять сім’ями на цілий день. І саме там відкрилася виставка двох художників із загадкової України.

Засновник арт-студії Сергій Петров, більше відомий як Боб Бассет та майстер стріт-арту Гамлет привезли до Перу виставку, названу "Негро". В експозиції представлені малюнки Гамлета та шкіряні маски Бассета, які він виготовляє, у тому числі, на замовлення голлівудських кіностудій.

Виставка харків’ян викликала величезний інтерес перуанців, адже стріт-арт там теж популярний, а маски – важливий елемент перуанської культури.

Гамлет і Боб Басет упевнені, що це лише перша ластівка у відкритті України для Перу. Та готують фото і відеоматеріали, аби відкрити мистецтво цієї далекої країни для українців".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!