Україна та Литва домовилися створити Службу фінрозслідувань

Україна та Литва домовилися створити Службу фінрозслідувань

Міністерства фінансів Литви та України домовилися про створення Координаційного комітету для реалізації реформи Державної фіскальної служби та створення Служби фінансових розслідувань.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів України, пише НВ.

До складу Комітету ввійдуть представники Міністерства фінансів Литви та України, що формують політику у відповідних сферах.

За пропозицією литовської сторони, комітет очолить міністр фінансів України Олександр Данилюк для координації співпраці з Європейским Союзом.

Відзначається, що одним із ключових питань для реформи ДФС залишається остаточна ліквідація податкової міліції та створення Служби фінрозслідувань, що стане єдиним органом для боротьби з фінансовими злочинами проти держави.

“Важливо, щоб Служба фінансових розслідувань була якнайшвидше створена та якісно працювала. Для цього необхідно дотримуватися ключових принципів, щоб забезпечити інституційну спроможність органу, його незалежність та ефективну роботу”, - відзначив Данилюк.

Нагадаємо, що 22 березня 2017 року  Кабінет міністрів України попередньо схвалив законопроект про Службу фінансових розслідувань, яка буде створена замість податкової міліції та підрозділів по боротьбі з економічними злочинами Національної поліції і Служби безпеки і оборони.