Чоловіка, який минулого тижня поранив поліцейського, відпустили з-під арешту (аудіо)

Чоловіка, який минулого тижня поранив поліцейського, відпустили з-під арешту (аудіо)

Шевченківський районний суд столиці відпустив з-під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського минулого тижня  біля приміщення Солом’янського районного суду під час обрання запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова.

Нагадаємо, тоді внаслідок сутичок один із правоохоронців отримав кульове поранення.  На таке рішення суду відреагував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який повідомив, що буде вживати адекватних заходів реагування.

Розповідає Володимир Задворний:

"Рішення Шевченківського районного суду Києва відпустити на поруки народних депутатів чоловіка, який із вогнепальної зброї за великого скупчення людей поранив поліцейського, на думку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, є неприпустимим. Арсен Аваков  вимагав негайної реакції Вищої ради правосуддя на такі дії судді. Після заяви міністра внутрішніх справ відбулося засідання Вищої ради правосуддя, під час якого  було засуджено насильницькі дії під стінами Соломянського райсуду в столиці. Окрім того, як  каже заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, у Вищій раді правосуддя категорично не сприймають розміщені на офіційному сайті МВС публічні заяви про відмову від виконання державної функції забезпечення охорони судів.

Відповідно до Закону України про судоустрій і статус суддів, охорона судів має здійснюватись спеціально створеною охороною, каже речник МВС Артем Шевченко. За його словами, Нацгвардія і поліція роками виконує невластиві їй функції.

Поки державна судова адміністрація не створить спеціальну службу судової охорони, говорить заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, ці функції мають виконувати поліція і Нацгвардія. Відмова від цього, кажуть у Вищий раді правосуддя, може розцінюватись як тиск на рішення судів".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!