У Києві відкрився міжнародний форум Unlimited: мистецтво без меж (аудіо)

У Києві відкрився міжнародний форум Unlimited: мистецтво без меж (аудіо)

Професійному розвиткові митців з інвалідністю в Україні допомагатиме міжнародна програма Анлімітед (Unlimited), започаткована Британською Радою. Сьогодні у Києві відкрився перший із заходів цієї програми - міжнародний  форум Анлімітед (Unlimited): мистецтво без меж. Тетяна Сергійчук знає більше.

"Інклюзивність – це не лише фізична доступність для людей з особливими потребами, а й сприйняття суспільством людей з інвалідністю, як рівних за можливістю проявити себе у різних сферах життя.

Британська рада 25 років підтримує мистецтво людей з особливими потребами в усьому світі. Нині її представники діляться з українцями, як мистецтво без меж допомагає суспільству зменшити відчуження людей з інвалідністю. За словами керівника профільної програми Британської ради в країнах ЄС Бена Еванса, інклюзивність є однією з напрямків програми Едінбургського міжнародного фестивалю.

В Україні з кінця 90-х років минулого століття створюються театральні студії для людей з особливими потребами. Один із таких - театр "Посох" під керівництвом режисера Євгена П’янкова, 5 років тому був створений у Києві. Владислав Власов – один із акторів-початківців.

За словами керівника мистецьких програм Британської Ради в Україні Володимира ШЕйка, в нашій країні чимало подібних ініціатив, але вони замкнені на собі. Форум спрямований на те, щоб познайомити усіх митців з особливими потребами між собою.

За словами Володимира Шейка, прем’єра перфомансу запланована на травень. До того ще відбудеться 3 лабораторії, до участі в яких запрошують всіх охочих і ветеранів АТО.

Крім того, в рамках щорічної театральної програми Британської ради оголошено конкурс з окремим призом за порушення теми інклюзивності  у постановці сучасного або класичного твору одного з британських драматургів".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прсолухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!