Романа Сущенка та Олега Сенцова можуть обміняти на двох кримських дезертирів (аудіо)

Романа Сущенка та Олега Сенцова можуть обміняти на двох кримських дезертирів (аудіо)

Українців, які незаконно утримуються на території Росії - Романа Сущенка та Олега Сенцова можуть обміняти на Олександра Баранова та Максима Одинцова - колишніх українських військових, які на початку окупації Криму зрадили присязі, перейшовши на службу у російську армію.

Про це Українському радіо сказав представник Уповноважений Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига. За його словами, ця інформація - попередня, оскільки Росія в будь-який час може змінити імена потенційних кандидатів на обмін. Щоб такий обмін вдалося здійснити, каже Михайло Чаплига, засуджені з обох сторін повинні отримати вироки в Росії та Україні відповідно, а потім бути помилувані. Наразі є підстави вважати, що відбувається активна підготовка до обміну, каже Михайло Чаплига. Він висловив сподівання, що українських політичних в’язнів вдасться повернути додому до проведення виборів у Росії, тобто до середини березня цього року.

Прослухати

Нагадаємо, 13 лютого 2018 року у Києві засудили двох кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова на 13 і 14 років позбавлення волі за звинуваченням у дезертирстві і держраді. Український журналіст Роман Сущенко був затриманий у вересні 2016-го року в Москві. Досі його утримують в РФ, звинувачуючи у шпигунстві. Українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму в Ростові-на-Дону у серпні 2015 року. Його звинувачують у створенні терористичної організації на території анексованого Криму.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!