65% слухачів довіряють Українському радіо (аудіо)

65% слухачів довіряють Українському радіо (аудіо)

Такі дані оприлюдненого сьогодні соціологічного дослідження, проведеного компанією Kantar TNS за підтримки Ради Європи. 

Опитування   проводилося з 10 листопада по 8 грудня минулого року по всій Україні, окрім тимчасово окупованих територій. У опитуванні взяли участь 9 тисяч 600 осіб. Замовила дослідження Національна суспільна телерадіокомпанія, щоб з’ясувати очікування громадяни від суспільного мовника. Аналізували контент телеканалів: ЮА:Перший, ЮА:Культура, ЮА:Крим, радіостанцій: Українське радіо, Промінь та Культура.

Чи стали українці більше довіряти суспільному, - дізнавалася Тетяна Власенко:

"Дослідивши рівень довіри аудиторії до сімох українських телеканалів - суспільного і найпопулярніших комерційних - експерти з’ясували, що юа:перший на четвертому місці за рівнем довіри глядачів. Йому довірять 60 відсотків аудиторії. І цей показник, як свідчать дані опитування, на 5 відсотків нижчий, ніж в один плюс один та дещо вищий, ніж у інтера. Довіра ж до новин, загалом, низька у всіх телеканалів і не перевищує двадцяти восьми відсотків. У цьому рейтингу юа-перший на третьому місці, розповідає представниця компанії Kantar TNS Марина Костроміна, презентуючи результати дослідження. Каже, серед слухачів радіо відсоток довіри вищий, ніж на телебаченні. До сильних рис Українського радіо слухачі віднесли оперативність і зрозумілість, розповідає Марина Костроміна.

Рівень довіри українців до суспільного мовлення поволі зростає, але цей процес не буде швидким, прогнозує секретар наглядової ради НСТУ, програмний директор громадської організації "Детектор медіа" Вадим Міський.

За останній місяць 35 відсотків українців дивилися суспільне телебачення та слухали Українське радіо, свідчать дані опитування. Дослідження також продемонструвало, що чверть опитаних не має уявлення, яким критеріям має відповідати суспільний мовник. Його ж головне завдання - це не тільки об’єктивне і всебічне висвітлення актуальних подій, а й просвітницька місія, каже голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

Згідно з соціологічним дослідженням, про те, які канали та радіостанції належать до системи Суспільного мовлення, знає  половина опитаних українців".

Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!