У Києві затримали директора "Еліта-центр"

У Києві затримали директора "Еліта-центр"

Правоохоронці затримали директора ТОВ "Еліта-центр" за підозрою у вимаганні хабара 50 тисяч доларів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, передають Українські Новини.

"Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №9 викрито й задокументовано протиправну діяльність директорів 2 будівельних компаній, які у свій час організували фінансову піраміду із продажу нерухомості "Еліта-центр", - сказано в ньому.

Установлено, що директор ТОВ "Еліта-центр", діючи в змові з керівником ТОВ "Будівельно-інвестиційна компанія "ПСП ЛТД", вимагали 50 тисяч доларів від власника квартири в новобудові за припинення майнової суперечки про визнання права власності на це житло.

Підозрювані обіцяли за хабар закрити цивільні справи проти власників квартир і відкликати наявні позови про право власності на це житло, яке вони самі ж реалізували декільком покупцям.

Правоохоронці 15 лютого затримали директора "Еліта-центр" за місцем його проживання, а другого підозрюваного - під будинком Оболонського райсуду Києва відразу після одержання хабара.

У цей час затриманим повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи) Кримінального кодексу.

Готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.