У Сирії під час вибуху загинули російські найманці (аудіо)

У Сирії під час вибуху загинули російські найманці (аудіо)

Внаслідок вибуху на складі зброї в сирійській провінції Дейр-ез-Зор загинули  15 найманців російської приватної охоронної компанії, що відповідає за захист нафтогазових родовищ, контрольованих сирійським режимом.

Експерт Школи політичної аналітики Петро Бурковський вважає, що це доволі відчутний і рішучий удар про престижу президента Росії Владіміра Путіна. За його словами, сталося те, чого найбільше остерігалися і Москва, і Вашингтон, а саме – прямі бойові сутички між російськими та американськими військовими.

Прослухати

За прогнозами експерта, протистояння між Росією та США значно загостриться. Це вже не перші втрати російський найманців у Сирії за цей місяць.

Нагадаємо, 7 лютого авіація США завдала  по російських найманцях удару у відповідь у районі сирійської провінції Дейр-ез-Зор. За попередніми даними, під удар потрапили бойовики приватної військової компанії "Вагнера", існування якої російська влада заперечує. За інформацією Пентагону, кількість убитих під час контр-атаки становить близько ста осіб.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!