В Україні створять штаби, які контролюватимуть стягнення аліментів

В Україні створять штаби, які контролюватимуть стягнення аліментів

В Україні створять центральний і регіональний штаби, яким доручать контролювати роботу державних виконавців у частині стягнення аліментних боргів.

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, повідомляють Фінанси.

Разом з тим вже зараз у Київській та Запорізькій областях розпочали роботу мобільні групи контролерів, які будуть роз’їжджати українськими містами і інспектувати якість роботи виконавчої служби в частині "вибивання" боргів з горе-батьків. За словами чиновника, до кінця лютого ревізори повинні проінспектувати всі регіони країни. У майбутньому такі вилазки служба буде здійснювати регулярно.

Щоправда, контролювати мобільні групи будуть не самих боржників, а органи виконавчої служби. Щоб вони якісно виконували свою роботу. У повідомленні наголошується, що інспектори також будуть проводити роз’яснювальну роботу — розтлумачувати на місцях, як саме працює новий закон, який посилює заходи впливу на неплатників аліментів.

Заступник міністра очікує, що ці заходи дозволять істотно поліпшити ситуацію з ухиленням від сплати аліментів в Україні.

"Ми зобов’язані використовувати всі можливі інструменти і докласти максимум зусиль, щоб змусити несумлінних боржників виконувати свої зобов’язання перед власними дітьми. Для того, щоб контролювати процес виконання таких рішень і допомагати виконавцям на місцях і створюються регіональні штаби та мобільні групи", — зазначив Сергій Шкляр.