Сьогодні попрощалися з Мирославом Поповичем (аудіо)

Сьогодні попрощалися з Мирославом Поповичем (аудіо)

З Мирославом Поповичем – відомим науковцем, академіком, доктором філософських наук – попрощалися сьогодні у Києві.

Він помер 10 лютого на 88-му році життя. Провести в останню путь Мирослава Поповича зібралися сотні людей. Поховали його на Байковому цвинтарі у Києві.

Докладніше  -  Юлія Конішевська:
                                       
"Із оберемками тюльпанів, троянд і гвоздик до Національної академії наук з ранку сходяться люди. Серед присутніх на церемонії прощання – Президент, глава Уряду, політики, громадські діячі, вчені. Колеги, друзі, знайомі і незнайомі особисто з Мирославом Поповичем -  всі вони зібралися, щоб віддати останню шану науковцю.

Від вчителя і директора середньої школи на Тернопільщині до керівника Інституту філософії імені Григорія Сковороди Національної академії наук та головного редактора наукового журналу – таким був професійний шлях Мирослава Володимировича.

Академік нагороджений державними відзнаками та преміями за наукові досягнення. Також  Мирослав Попович входив до складу ініціативної групи "Першого грудня" - об’єднання з числа громадських діячів, яке відстоює єдність українського народу.

Вчений виховав цілу школу філософів. Студенти дуже любили і поважали Мирослава Володимировича, стрімголов бігли до нього на заняття, розповідає віце-президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяна Ярошенко. За її словами, він умів пояснити основи  філософії легко і доступно.

За своє життя Мирослав Попович написав понад чотириста наукових праць".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!