На Дніпропетровщині затримали підозрюваних у викраденні та вбивстві людини (аудіо)

На Дніпропетровщині затримали підозрюваних у викраденні та вбивстві людини (аудіо)

У Кривому Розі на Дніпропетровщині поліцейські затримали підозрюваних у викраденні та вбивстві молодого хлопця.

Організатор до дрібниць продумав план збагачення за рахунок рідних 20-річного студента місцевого вишу. Викрадачі вимагали від матері викуп за сина в розмірі 100 тисяч гривень.

Докладніше розповідає наш власний кореспондент Костянтин Ковзан:

"Повідомлення про зникнення хлопця надійшло до Покровського відділення поліції міста Кривий Ріг 4 січня. Мати розповіла, що син зник напередодні ввечері. Він пішов від друзів, після чого зв'язок з ним урвався. За кілька днів на мобільний телефон жінки почали надходити повідомлення з вимогами викупу. Викрадачі зажадали 100 тисяч гривень.

Суму поступово перераховували на банківську картку, дані якої підозрювані надали родичам викраденого. Вдалося встановити, що гроші зловмисник знімав у банкоматах у різних частинах міста, пересувався на автомобілі "ВАЗ".

Поліцейські опитали понад 100 осіб, провели близько десятки слідчо-оперативних дій. Днями всі троє підозрювані були доставлені до відділення поліції. Зараз з ними тривають слідчі дії. Організатором злочину виявився 24-річний раніше судимий чоловік, говорить начальник відділу розшуку злочинців та безвісно зниклих громадян Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області Вадим Сергієнко.

Всі троє затримані, їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу України "Умисне вбивство", "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", "Вимагання".

Костянтин Ковзан, Кривий Ріг, Дніпропетровська область, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!