У Краматорську відкрили Меморіал пам'яті загиблих (аудіо)

У Краматорську відкрили Меморіал пам'яті загиблих (аудіо)

У Краматорську на Донеччині вшанували пам’ять загиблих від арт-обстрілів міста бойовиками 3 роки тому. Тоді загинули 17 людей і майже 60 були поранені.

Розповідає наша кореспондентка Людмила Кузьменко.

"На міський жалобний мітинг прийшли свідки обстрілу та постраждалі від снарядів реактивної системи залпового вогню, рідні загиблих, військові та прикордонники. Звуковими сигналами своїх спецмашин рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій долучилися до хвилини пам’яті. Згадали на мітингу безвинно загиблих і помолилися за настання миру на Сході України. А що таке сучасна війна із потужним озброєнням - тут кожен знає із власного досвіду, навіть, якщо знаходиться за десятки кілометрів від фронту. Директор музею історії міста Краматорська Наталя Волошина згадує, що у цей день 3 роки тому вона вітала колегу із 60-річним ювілеєм.

"Скільки людей ще має загинути?" Так назвали інсталяцію, яку всю ніч напередодні третьої річниці обстрілу встановлювали волонтери на місці падіння однієї з ракет, яка не розірвалася. Снаряд, занурений в землю, відтворили у великому скляному кубі. Автор креативної ідеї та організатор виготовлення Меморіалу - керівник комунікаційної агенції з Києва Олександр Микитенко сказав, що Меморіал створений на кошти громадських організацій. На відкритті Меморіалу були присутні місцеві активісти та свідки і потерпілі від обстрілу трирічної давнини".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.


Прослухати репортаж:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!