США намагаються скоротити легальну міграцію

США намагаються скоротити легальну міграцію

Нинішня адміністрація президента Трампа має намір обмежити кількість соціальних програм для іммігрантів, які очікують дозволу на проживання в США, у тому числі допомоги на харчування та безкоштовного навчання дітей в дошкільних закладах.

Про це йдеться в нових правилах, розроблених Міністерством внутрішньої безпеки, передає Returs.

"Адміністрація Трампа розглядає можливість ускладнення для іноземців, що перебувають у США, отримання дозволу на постійне проживання, якщо вони або їхні діти, які народжуються в Америці, отримують соціальну допомогу – таку, як доступне харчування", - зазначається в повідомленні. При цьому наголошується, що ці дії призведуть до "суттєвого скорочення легальної міграції".

Зокрема, Департамент внутрішньої безпеки розробив правила, які дозволяють міграційній службі отримати доступ до інформації про потенційне використання іммігрантами окремих видів соціальної допомоги. Наприклад, тепер посадовці можуть дізнатися, чи подавав заявку мігрант на навчання дитини в дошкільних закладах за державний кошт, а також, чи отримував він субсидії для оплати комунальних послуг чи страхових внесків.

Нові правила суттєво відрізняються від діючих керівних принципів, встановлених ще в 1999 році та забороняють владі надавати подібні безгрошові пільги, якщо людина перебуває в процесі отримання дозволу на міграцію до Сполучених Штатів або перебування в США.