Минулого року в Україні до довічного ув'язнення засуджено понад 20 людей

Минулого року в Україні до довічного ув'язнення засуджено понад 20 людей

Торік за період з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2017 року в Україні 21 людина отримала вирок суду у вигляді довічного ув'язнення.

Про це повідомляє 112.ua.

"Надаємо інформацію про кількість засуджених осіб, до яких застосоване довічне позбавлення волі, вироки щодо яких набули законної сили у 2017 році", - йдеться у відповіді.

Зокрема, повідомляється, що найбільше довічних вироків було оголошено в Донецькій та Хмельницькій областях - по 4 довічні вироки. По 3 випадки довічного позбавлення волі зареєстровано в Миколаївській та Чернігівській областях. У Харківській та Херсонській областях було застосовано по два вироки довічного ув'язнення, у Вінницькій, Полтавській областях та в Києві було ухвалено по одному довічному вироку.

Нагадаємо, Апеляційний суд 3 листопада звільнив Олександра Каверзіна, засудженого до довічного ув'язнення в колонії за 13 злочинів, у тому числі за 7 вбивств. Таке рішення суд схвалив, бо встановив, що є загроза життю та здоров'ю людини через травми, отримані у відділенні міліції у 2001 році. Олександр Каверзін звинувачувався у вбивстві семи осіб, серед яких - троє співробітників міліції. Також він засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання вогнепальної зброї, бандитизм і розбій.