Призначено підготовче засідання у справі Зайцевої

Призначено підготовче засідання у справі Зайцевої

Адвокатам та потерпілим повідомили напередодні призначеного розгляду.

Про це повідомляє УНІАН.

Для правників таке рішення стало несподіванкою. Першим про нього дізнався адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця, отримавши повідомлення із суду. Він стверджує, що для підготовки до засідання залишилось замало часу, а обсяг необхідних матеріалів – великий.

Обвинувальний акт було передано до суду у п'ятницю, 2 лютого. Адвокат родини загиблих сестер Оксани та Діани Берченко каже, що ще станом на сьогоднішній ранок інформації про ймовірне призначення засідання не було. "Ще вранці я дзвонила до суду, і мені відповіли, що дата і час розгляду засідання не призначена. Про дату підготовчого засідання мені стало відомо з власних джерел", - повідомила адвокат Катерина Калюжна.

Матір загиблого у ДТП Олександра Євтєєва Світлана також отримала повідомлення про виклик до суду на вівторок. Її викликають на засідання як постраждалу. Про засідання її поінформували через смс-повідомлення.

Катерина Калюжна повідомила, що захист проситиме перенесення розгляду справи, допоки постраждалу в аварії Оксану Євтєєву не випишуть з лікарні, аби вона могла бути присутньою в суді. Зараз Оксана проходить реабілітацію, після операції на нозі вчиться ходити наново. Попри малий час на підготовку, адвокати будуть присутніми у суді, Світлана Вінниченко заявила, що прийде на засідання. Підозрювані Олена Зайцева та Геннадій Дронов також повинні бути на підготовчому засіданні.

Як відомо, автоматизована система документообігу розподілила справу до компетенції судді Віктора Попраса, який днями зачитував вирок антимайданівцю "Топазу".

Раніше повідомлялося, що поліція завершила досудове розслідування у справі жовтневої ДТП у Харкові, внаслідок якої загинули шестеро осіб. Адвокати обох водіїв підписали документи, що засвідчують їхнє ознайомлення з матеріалами провадження.

Справу мали передати до суду до 10 лютого. Підозрювані Олена Зайцева та Геннадій Дронов на час слідства перебувають під вартою.