На Закарпатті рятувальники відшукали чотирьох туристів

На Закарпатті рятувальники відшукали чотирьох туристів

У Карпатах врятували чотирьох туристів, які заблукали у горах. Троє врятованих – мешканці Львівщини, ще один – прибув на відпочинок з Рівненської області.

Перше повідомлення про загублення людей до рятувальної служби надійшло вдень третього лютого, повідомляє прес-служба ДСНС України.

За попередньою інформацією, в районі полонини Брецкул (напрямок г. Говерла), що у Рахівському районі, під час проходження туристичного маршруту, втратили орієнтир та заблукали троє туристів - мешканці м. Дубни Львівської області.

Для проведення пошукових робіт було залучено 10 рятувальників та дві одиниці техніки. Об 11:00 четвертого лютого рятувальникам вдалося відшукати туристів. Медичної допомоги вони не потребували.

Ще одне тривожне повідомлення про загублення людини в горах того ж дня надійшло до рятувальників о 18:10: під час катання на лижах в районі полонини Драгобрат втратив орієнтир та заблукав 24-річний мешканець Рівненської області.

Для проведення пошукових робіт залучили сімох рятувальників Ясінянського гірського пошукового відділення та трьох громадських рятувальників з однойменного курорту. Лише об 11:30 четвертого лютого туриста вдалося відшукати в колибі в урочищі Грегулець. Медичної допомоги чоловік не потребував.

Нагадаємо, що 22 січня, закарпатські рятувальники знайшли в горах п'ятьох туристів, що заблукали. Троє з них - відпочиваючі з Швейцарії, ще двоє - українці.