Ірина Геращенко оприлюднила свій депутатський звіт

Ірина Геращенко оприлюднила свій депутатський звіт

Народний депутат України VIII скликання від партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко оприлюднила свій депутатський звіт за попередню сесію та за 2017 рік.

Звіт опубліковано на сторінці народного депутата у Facebook.

"5 лютого починається нова сесія Верховної Ради. Згідно закону, оприлюдню свій депутатський звіт за попередню сесію і за 2017 рік”, - йдеться у повідомленні.

Згідно зі звітом, упродовж року Ірина Геращенко внесла 23 законопроекти, 8 із них стали законами. Також народний депутат подала 25 депутатських запитів. На її приймальню надійшло і було розглянуто понад 1000 звернень та листів.

"Протягом 2017 взяла участь більше, аніж у 100 міжнародних зустрічах з представниками урядів та парламентів зарубіжних країн, представниками міжнародних організацій та дипломатичних місій. Моя ключова задача і місія на цих зустрічах - інформування про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, робота Мінських груп, питання звільнення заручників, порушення прав людини на окупованому Донбасі і в Криму. Також мала візити до Грузії, Німеччини, Бельгії, Франції, Великої Британії та США. Разом з колегами є членом української делегації в ПАРЄ, ПКА (Парламентський комітет асоціації) з Європарламентом "Україна - ЄС", - повідомила Геращенко.

Як перший віце - спікер Ірина Геращенко також є Співголовою міжпарламентської ради "Україна - НАТО".

"Як український представник групи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) протягом року взяла участь в 22 засіданнях групи, кількох скайп-конференціях, заради ключового. Нам вдалося звільнити у грудні 2017 - січні 2018 75 українських заручників з ОРДЛО. Також вдалося вирішити низку інших гуманітарних питань”, - зазначила Геращенко.

Крім того, як Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях упродовж року вона здійснила понад 30 робочих поїздок на Донбас, більшість з яких були спільними з представниками країн ЄС.

"З колежанками ми передали в зону АТО тепловізори, біноклі, іншу техніку для 72-ї бригади, комп’ютери і техніку для оснащення КПВВ, передано автомобіль швидкої допомоги для 92-ї бригади в Донецькій області, книги, ліки, продукти, предмети гігієни, інша допомога для військових частин, якими опікуємося. Також було організовано доставку тестерів для зв’язківців, залізного скотчу для саперів, перфораторів для пробивання бійниць, акумуляторів для дизель генераторів, принтерів, навушників та телевізорів. У рамках благодійної акції, ініційованої Держкомтелерадіо, "Бібліотечка для Донбасу" шкільним і місцевим бібліотекам Донбасу, а також військовим частинам передано близько 500 книжок", - відзвітувала Ірина Геращенко.

Крім того, як член міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" разом з колегами вона веде роботу над забезпеченням рівних прав і можливостей для чоловіків і жінок. Вона також зазначила, що 30 жовтня 2017 року у Лондоні отримала міжнародну відзнаку за миротворчі зусилля "2017 Global Trailblazer Award" від спеціального представника Діючого голови ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір.

"З 2005 року щомісяця частину зарплати перераховую на онкологічне відділення дитячої лікарні "ОХМАТДИТ". Гроші, які виділяються на здійснення депутатських повноважень, передаю сім’ям з тяжкохворими дітьми. Окремо опікуюся сім’ями незаконно утримуваних в ОРДЛО та Російській Федерації громадян України. Щомісяця провожу зустрічі з членами родин заручників, намагаюсь допомогти їм у вирішенні соціально-побутових та медичних проблем",  - зазначається у звіті.

Останні новини
Не лише чинному міністру пред’явлені ці обвинувачення — Щербан про підозру Сольському
Не лише чинному міністру пред’явлені ці обвинувачення — Щербан про підозру Сольському
"Спілкуватися наживо — хороша навичка". Ерінчак про Вечори Радіо Культура у книгарні "Сенс"
"Спілкуватися наживо — хороша навичка". Ерінчак про Вечори Радіо Культура у книгарні "Сенс"
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Змушуватиме компанії вийти з Росії — Корженкова про законопроєкт щодо маркування
Віталій Черноіваненко: Головний сенс свята Песах — боротися за свою свободу
Віталій Черноіваненко: Головний сенс свята Песах — боротися за свою свободу
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
Новини по темі
Павліченко: "В звіті Amnesty International було сказано так, як говорить російська пропаганда"
Іран оголосив про завершення розслідування збиття українського літака. Україна і Канада не задоволені?
Що далі буде з банківським законом та коли з’явиться програма діяльності Уряду ─ розповідають нардепи
"Не прозвітував і втік": Гончарук взяв участь у засіданні Ради — коментує Світлана Кушнір
У Криму переслідування та арешти були переважно у справах "Хізб ут-Тахрір" та "Свідків Єгови" — Ескендер Барієв