Президента закликають не затверджувати Валентину Симоненко на посаді судді ВС (аудіо)

Президента закликають не затверджувати Валентину Симоненко на посаді судді ВС (аудіо)

Не затверджувати Голову Ради суддів Валентину Симоненко на посаді судді Верховного Суду закликали Президента представники коаліції Громадських організації "Реанімаційний пакет реформ".

Цю вимогу вони озвучили сьогодні на мітингу біля будівлі Адміністрації Президента.

Докладніше – Віолетта Карлащук:

"Нагадаю, за новим законом, кандидатури претендентів до Верховного суду вивчає Вища кваліфікаційна комісія суддів, при цьому має враховувати висновки дорадчого громадського органу - Громадської ради доброчесності. Потім ці рекомендації передаються на розгляд Вищої Ради правосуддя.

Кандидатуру Валентини Симоненко Громадська Рада на попередніх етапах відбору не схвалила. Зокрема через те, що у 2015-му році вона звернулася до інспекції Федеральної податкової служби окупованого Севастополя та отримала індивідуальний номер платника податків Російської Федерації, - повідомив під час сьогоднішньої акції директор фундації "Деюре" Михайло Жернаков.

Але Вища рада правосуддя все ж рекомендувала Валентину Симоненко на посаду судді Верховного суду. Хоча, Національна антикорупційна комісія поки не оприлюднила свого рішення за результатами повної перевірки її декларації, - розповідає журналістка, представниця Громадської ради доброчесності Наталія Соколенко.

Вища кваліфікаційна комісія розглянула зібрані Громадською радою факти щодо Валентини Симоненко і шляхом голосування рекомендувала Вищій раді правосуддя розглянути її кандидатуру на посаду судді Верховного суду - сказала в коментарі Українському радіо керівниця управління інформації Секретаріату Вищої Ради правосуддя Оксана Лисенко. За її словами, під час обговорення мали змогу висловитися і члени громадської ради доброчесності, і Валентина Симоненко.

Чи буде Валентина Симоненко суддею Верховного суду, тепер залежить від того, чи підпише призначення Президент. Представники Громадської ради доброчесності зареєстрували в Адміністрації Президента лист до глави Держави, у якому йдеться про те, що голова Ради судді України Валентина Симоненко не може бути призначена суддею  Верховного Суду. Нагадаю, оновлений Верховний  суд почав працювати 15 грудня".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!