Відбулося жеребкування виступу учасників Євробачення-2018

Відбулося жеребкування виступу учасників Євробачення-2018

У мерії Лісабона (Португалія) пройшло жеребкування виступу учасників міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2018.

Про це повідомляє НВ.

Ведучими заходу були Сільвія Альберто та Філомена Каутела - дві з чотирьох ведучих майбутніх шоу.

За допомогою жеребкування ведучі розподілили виступу країн-учасниць між двома півфіналами конкурсу. Згідно жеребу, учасник від України виступить у другій половині другого півфіналу. Конкуренцію нашому музикантові складуть конкурсанти зі Швеції, Угорщини, Польщі, Словенії, Мальти, Латвії, Грузії, Сербії, Румунії, Австралії, Норвегії, Сан-Марино, Молдови та Росії.

Через непарну кількості країн-учасниць організатори вирішили, що в першому півфіналі глядачі побачать 19 конкурсантів, а в другому - 18. При цьому порядок виступів учасників, як і в попередні роки, будуть визначати продюсери шоу.

У фінал пройдуть по десять країн з кожного півфіналу. Разом з країнами Великої п'ятірки (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія і Великобританія) і країною-господаркою конкурсу - Португалією - за перемогу в фіналі змагатимуться 26 учасників.

Крім того, перша частина жеребкування визначила, в якому з півфіналів голосуватимуть країни Великої п'ятірки і країна-господиня, адже за правилами Євробачення вони автоматично потрапляють до фіналу.