Реєстрація учасників ЗНО-2018 розпочнеться у лютому (аудіо)

Реєстрація учасників ЗНО-2018 розпочнеться у лютому (аудіо)

Реєстрація учасників цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 6-го лютого і триватиме до 19-го березня, а основна сесія ЗНО проводитиметься з 22-го травня до 13-го червня.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій. За його словами, очікується, що цього року тести складатимуть 360-т тисяч осіб. Це – на 120-ть тисяч більше, ніж торік.

Розповідає Ольга Бутко:
                                           
"Зростання кількості учасників ЗНО обумовлене тим, що з цього року державна підсумкова атестація у формі ЗНО з української мови та літератури стає обов’язковою для учнів професійних та професійно-технічних закладів, а також студентів коледжів, розповів Вадим Карандій.

Основна сесія цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 22-го травня тестом із математики і завершиться 13-го червня тестом із хімії. У переліку дисциплін для складання ЗНО стало на один предмет менше – віднині не буде тесту з російської мови.

Мінімальна кількість тестів, що має скласти учасник, – три, максимальна – чотири. Обов’язковим для всіх, як і раніше, є ЗНО з української мови та літератури, а також із математики або історії. Третій обов’язковий предмет – на вибір учасника.
     
З трьох предметів – української мови та літератури, математики й історії – тести будуть адаптовані для незрячих людей, тобто, написані шрифтом Брайля.
     
Для окремих категорій осіб – а це учасники АТО та громадяни з тимчасово окупованих територій – проводитиметься додаткова реєстрація з 3-го до 21-го травня. Додаткова сесія ЗНО відбудеться – з 2-го до 11-го липня.
     
При вступі до вишів можна буде подавати сертифікати не тільки цього року, а й двох попередніх – тобто, 2016-го та 2017-го років. Виняток становитимуть тільки результати тестів із іноземних мов, продовжує Вадим Карандій.
 
Вадим Карандій також нагадав, що 31-го січня завершується реєстрація на участь у пробному ЗНО. Нині на нього зареєструвалось 85-ть тисяч осіб. Пробне тестування з української мови та літератури відбудеться 24-го березня, з інших предметів – 31-го березня".
              
Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!