Українські мандрівники здійснили трансатлантичний перехід на вітрильному катамарані (аудіо)

Українські мандрівники здійснили трансатлантичний перехід на вітрильному катамарані (аудіо)

Третій трансатлантичний перехід на вітрильному катамарані здійснили українські мандрівники з Херсона Олександр і Ольга Солярчуки.

Подорож тривала 52 дні, і за цей час мандрівники під вітрилами  подолали майже чотири тисячі морських миль Атлантичним океаном – це приблизно сім з половиною тисяч кілометрів.

Розповідає Володимир Задворний:

"На початку грудня мандрівники на островах Кабо-Верде завантажили свій вітрильний катамаран і пішли Атлантичним океаном. Перший і основний відтинок маршруту, говорить капітан Олександр Солярчук,  до Карибських островів тривав двадцять днів, і за цей час мандрівники встигли скучити за твердою Землею. Протягом цих майже трьох тижнів  Ольга і Олександр Солярчуки побачили  у відкритому океані багато чого цікавого.  Зокрема,  охоту дельфінів на рибу.

А коли мандрівники вийшли з Ямайки і три дні йшли до Куби, у Карибському морі вони спостерігали наслідки землетрусу. Про те, що був землетрус, каже Олександр, вони дізнались,  діставшись Куби, кінцевої точки свого маршруту.

Годин п’ять дрейфували в сторону Ямайки, каже Олександр, і тільки потім, коли хвиля стихла, знову взяли курс на Кубу. Щойно діставшись України, мандрівники планують наступні подорожі океанськими просторами. Зокрема, повідомив Олександр, є намір походити під вітрилами  Тихим океаном і познайомитись із Французькою Полінезією, Таїті, Бора-Бора".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!