Кількість бажаючих вакцинуватися від кору почала знижуватися (аудіо)

Кількість бажаючих вакцинуватися від кору почала знижуватися (аудіо)

Кількість тих, хто приходить вакцинуватися від кору, почала знижуватися порівняно з минулим тижнем. Про це нашій кореспондентці Юлії Конішевській повідомили у кількох київських дитячих поліклініках, які вона відвідала сьогодні.

Більше подробиць – у сюжеті:

"Заходжу до однієї із поліклінік Солом’янського району. Біля кабінету щеплень -  кілька людей із дітьми. Розповідають мені, що імунізацію від кору провели своїм дітям вже давно, сьогодні ж планують робити інші планові профілактичні  щеплення.

Як розповідала раніше Українському радіо мати двох нещеплених дітей Іветта Делікатна, часто батьки відмовляються робити дітям щеплення, тому що бояться виникнення ускладнень.

Протягом сьогоднішнього ранку від кору вакцинувалися 13 дітей, - розповіла мені одна з керівників Центру первинної  медичної санітарної допомоги  №2 Солом 'янського району Наталія Алєксєєва. За її словами, минулого тижня цей показник був значно вищий. Наприклад, 19 січня щеплення від кору отримали понад півтори сотні дітей.

За графіком щеплень, вакцинація від кору здійснюється у 1 та  6 років. Якщо дитина з певних причин не була щеплена у ці терміни -  імунізацію можна проводити у будь-якому віці. Головне – дитина має бути здорова, - розповіла завідувач однієї з лабораторій  центру первинної  допомоги  №1 Шевченківського району Ніна Глонь.

Дітям до 18 років щеплення проводиться безплатно. Дорослі можуть зробити щеплення, попередньо придбавши вакцину у аптеці і звернувшись до лікаря. Орієнтовна вартість препарату – 300 гривень".
 
Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!