КМДА поінформувала про заходи у столиці з нагоди Дня Соборності України

КМДА поінформувала про заходи у столиці з нагоди Дня Соборності України

У Києві з нагоди Дня Соборності України 22 січня відбудеться низка заходів.

Зокрема, відбудеться церемонія урочистого покладання квітів до пам'ятника Т. Г. Шевченка та М. С. Грушевського за участю керівництва держави та міста, повідомили у прес-службі столичної адміністрації.

Також квіти покладатимуть до пам’ятників, пам’ятних знаків і місць поховань видатних діячів Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Окрім того, 22 січня на мосту ім. Є. О. Патона відбудеться акція "День Соборності України", а на тротуарній частині вул. Хрещатик (від Європейської до Бессарабської площі) того ж дня триватиме Всеукраїнська казначейська акція "Об’єднаймо Україну".

До Дня Соборності у музеях та бібліотеках міста відкриють експозиції з історії УНР та ЗУНР, що розкажуть про те, яку роль вони відіграли в процесі здобуття Україною незалежності. Також буде організовано читацькі конференції, книжкові тематичні виставки, фотовиставки тощо.

На час відзначення Дня Соборності можливе обмеження руху транспорту з відповідним внесенням змін у рух громадського транспорту в місцях проведення заходів. 12 січня з 11:00 до 12:00 рух транспорту заборонять на вул. Архітектора Городецького, а саме: від вул. Хрещатика до вул. Заньковецької в обох напрямках.