Меркель і Макрон підпишуть новий Єлисейський договір

Меркель і Макрон підпишуть новий Єлисейський договір

Напередодні 55-ї річниці підписання Єлисейського договору канцлерка Німеччини та президент Франції заявили про намір досягти нової угоди про партнерство між двома країнами ще цього року.

Про це повідомляє DW.

Німеччина і Франція планують підписати новий великий договір, який дозволить поглибити співпрацю між країнами. Про це в спільній заяві 21 січня оголосили канцлерка Німеччини Анґела Меркельта президент Франції Еммануель Макрон.

"Франція і Німеччина прагнуть до подальшої розбудови німецько-французького співробітництва, аби протистояти політичним, соціальним, економічним і технологічним викликам наступних десятиліть. При цьому йдеться передусім про те, аби просуватися на шляху до більш процвітаючої і конкурентоспроможної, суверенної, єдиної і демократичної Європи", - йдеться в заяві, яка приурочена до 55-ї річниці підписання Єлисейського договору та опублікована на сайтах канцлерки Німеччини та президента Франції. У заяві також зазначається, що сторони прагнуть виробити спільну позицію з усіх важливих європейських та світових питань.

Як йдеться в заяві, країни хочуть поглибити економічну інтеграцію, сприяти двосторонній гармонізації законодавства. Крім того, Берлін та Париж планують посилити співпрацю в галузі оборони і безпеки.

Раніше Еммануель Макрон заявив, що Франція потребує підтримки з боку Німеччини для того, щоб здійснити план реформування ЄС. Анґела Меркель наголосила, що Берлін і Париж мають бути рушійними силами в реалізації "багатьох питань" в Європі. Зустріч між лідерами країн відбулася 19 січня.