В Італії - рекордна кількість хворих на грип

В Італії - рекордна кількість хворих на грип

Впродовж останніх тижнів майже 4 мільйони італійців захворіли на грип.

Це найбільший такий показник із 2004 року, повідомляє "The Local".

"Поширення вірусу грипу цього року дуже інтенсивне, навіть вище, ніж під час пандемії 2009 - 2010 років. Її можна порівняти тільки з сезоном 2004 - 2005 років", - повідомив фахівець Інституту з інфекційних захворювань Антоніно Белла.

З 8 по 14 січня було зареєстровано майже 832 тисяч хворих на грип, інформує служба моніторингу вірусу Національного інституту охорони здоров'я. Загалом із вересня 2017 року на грип захворіли 3,88 мільйона італійців.

140 випадків захворювань були серйозними, 30 хворих на грип померли. Більшість загиблих мали проблеми зі здоров'ям, які призвели до ускладнень, зазначається у повідомленні.

За останні два тижні сезон грипу в Італії досяг свого піку, тож фахівці сподіваються, що кількість хворих піде на спад.

Нагадаємо, в Україні активність грипу залишається низькою. На ГРВІ захворіли 132 204 людини, що типово для цієї пори року і на 22,1% менше аналогічного торішнього періоду, йдеться у повідомленні МОЗу. Фахівці радять робити щеплення від грипу. Летальних випадків через ускладнення від грипу наразі не зафіксовано. У переважній більшості нині в Україні визначено віруси грипу типу "В".