Відповідальність батьків, які відмовляються робити дітям щеплення, може бути посилена (аудіо)

Відповідальність батьків, які відмовляються робити дітям щеплення, може бути посилена (аудіо)

В Україні може бути посилена відповідальність батьків, які відмовляються робити своїм дітям щеплення без медичних протипоказань.

З відповідною пропозицією до депутатів сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді звернулась виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Прослухати

В коментарі Українському радіо адвокат, кандидат юридичних наук Василь Мірошниченко пояснив, що нині батьки мають право відмовлятися від вакцінації дітей, зокрема, через медичні протипоказання або якщо мають сумніви щодо якості вакцин. Йдеться про випадки, коли індикатор на флаконі з вакциною доводить, що препарат зберігався у неналежному температурному режимі. Якщо об’єктивних причин для відмови немає, у законодавстві передбачено відповідальність за відмову робити щеплення, розповів Василь Мірошниченко.

Прослухати

Однією з причин, чому батьки відмовляються робити дітям щеплення, є поствакцінальні укскладення та небезпека залишитися сам на сам із цією проблемою, - пояснила Українському радіо мати двох невакцінованих дітей Іветта Делікатна.