У Маріуполі стартував пілотний проект розподілу житла для переселенців (аудіо)

У Маріуполі стартував пілотний проект розподілу житла для переселенців (аудіо)

Пілотний проект розподілу житла для переселенців за європейським досвідом стартував в Маріуполі на Донеччині. Це дасть можливість протягом місяця заселитися у квартири тим родинам внутрішньо переміщених осіб, які найбільше цього потребують.

Розповідає наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"За підтримки Європейського Союзу в Маріуполі для переселенців розробили бальний метод розподілу житла із чіткими критеріями відбору, що впливає на першочерговість отримання квартири. Наприклад, якщо сім’я виховує одну неповнолітню дитину – додаються 25 балів, є висококваліфікований фахівець – 22, враховуються діти і дорослі з інвалідністю та інші уразливі обставини.

На цьому базується Положення з надання житла переселенцям, прийняте виконкомом Маріупольської міськради. Документ розв’язує також проблему, з якою стикаються люди, які через війну змушені були покинути своє житло, говорить директор департаменту міського майна Маріупольської міськради Сергій Марчук.

Йдеться про 43 квартири, придбані на вторинному ринку міськрадою за рахунок державного та місцевого бюджетів. До кінця першого кварталу для переселенців міськрада закупить житла на 10 мільйонів гривень. Додатково 40 квартир будуть розподілені за пілотним проектом у двох будинках, що зводяться у Маріуполі для переселенців по вулицях Менделєєва та Красномаякській".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!