Генеральний прокурор назвав найбільшу помилку минулого року

Генеральний прокурор назвав найбільшу помилку минулого року

Генпрокурор Юрій Луценко вважає публічне з'ясування стосунків між правоохоронними органами, зокрема, між ГПУ та Національним антикорупційним бюро України, найбільшою помилкою минулого року.

На цьому він наголосив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, повідомляє Укрінформ.

"Я не хочу зараз говорити хто перший починав, просто це не потрібно. В будь-якому разі я вважаю це найбільшою помилкою минулого року - публічне з'ясування стосунків між правоохоронною системою України", - наголосив Юрій Луценко.

Генпрокурор нагадав, що перед Новим роком у нього відбулася зустріч з керівником НАБУ Артемом Ситником, у рамках якої вони дійшли висновку, що будь-яке продовження публічних атак між правоохоронними органами шкодить передусім Україні. "Ми домовилися, що подібного більше допускати не будемо",- запевнив Луценко. При цьому він зазначив, що торік НАБУ передало до суду близько 90 справ, які на 40 відсотків базувались на матеріалах правоохоронної системи на чолі з ГПУ.

"Спільна діяльність на 40 відсотків з ними - це добра відповідь тим, хто розказує про війну між НАБУ і ГПУ. Ніякої війни немає, є співпраця, але тільки там, де вони діють у законній площині", - наголосив генпрокурор.