Новий газопровід до Авдіївки проходить випробування (аудіо)

Новий газопровід до Авдіївки проходить випробування (аудіо)

Новий газопровід до Авдіївки на Донеччині, який збудовано в обхід тимчасово окупованої території, проходить випробування перед здачею в експлуатацію.

Подробиці дізнаємося від нашої кореспондентки Людмили Кузьменко:

"Більше півроку прифронтова Авдіївка живе без газопостачання. Відвід від газорозподільної станції Авдіївка було пошкоджено в результаті бойових дій у червні. З серпня почалося будівництво нового  магістрального газопроводу "Очеретине - Авдіївка", профінансоване з обласного бюджету та за кошти Авдіївського коксохімзаводу.

Після завершення зварювання стиків і укладання труб почалися технічні випробування. Від їх результату залежить, коли газ з’явиться у будинках, говорить керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Павло Малихін, який почав свій робочий день з будівельного майданчика газопроводу.

Після завершення офіційних процедур з прийому газопроводу бригади фахівців почнуть індивідуальне підключення абонентів до газопостачання. Його відсутність не впливає на опалення багатоквартирних будинків, оскільки теплом їх забезпечує Авдіївський коксохімзавод. Готувати їжу доводиться на електричних плитах, а це – значні додаткові витрати. Для таких квартир, за словами Павла Малихіна, рішенням місцевої адміністрації на цей час вартість електроенергії знизили".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!