Авдіївський газопровід готовий до початку випробувань

Авдіївський газопровід готовий до початку випробувань

Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань, і вранці в суботу його почали перевіряти на якість зварювання

Про це повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, пише Інтерфакс.

"Вранці відвідав будівництво Авдіївського газопроводу. Ситуація наступна: вчора завершили зварювання стиків і укладання труб. Газопровід готовий повністю до початку випробувань. Сьогодні з 10 години ранку його почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання", - написав П.Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

За його словами, накачувати газопровід будуть поетапно - до 7,5 атмосфер, на що будуть потрібні добу. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять фахівці технагляду та Держпраці.

"Три години повинен тримати газопровід такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу. Далі закачуємо газ і починаємо підключати будинки", - розповів глава Донецької ОВГА.

Він зазначив, що вже дав вказівку паралельно оформляти всю необхідну документацію, "щоб не затягувати процес".

Як повідомлялося, в червні 2017 року поблизу Авдіївки Донецької області в результаті ворожих обстрілів був пошкоджений газопровід, внаслідок чого близько 22 тисяч жителів залишилося без газопостачання.

18 серпня почалося будівництво підвідного газопроводу високого тиску від Очеретяного до Авдіївки, завдяки якому можна буде подавати газ з підконтрольною Києву території, як в Авдіївку, так і в ще 7 навколишніх селищ (Красногорівка, Ластівчине, Орловка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове).