Румунську школу відкрили на Буковині

Румунську школу відкрили на Буковині

У селі Йорданешти на Буковині міністри закордонних справ та освіти України та Румунії відкрили  загальноосвітню школу з румунською мовою навчання.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Для нас кожен українець, кожен громадянин України, кожна дитина незалежно від ії національності, незалежно від рідної мови, є дуже цінною. І ми сподіваємося, що ті діти, які будуть тут вчитися, ті молоді люди,  які вийдуть звідси з повною середньою загальною освітою, отримають всю палітру можливостей для самореалізації. І вони зможуть тішитися своїм культурним надбанням, своєю рідною мовою, і при цьому чудово володіти державною мовою і мати можливість сповнити всі свої мрії у своїй рідній країні", - сказала на відкритті міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

Вона також повідомила, що в будівництво школи вкладено 44 мільйони гривень, зокрема 36 мільйонів - з Державного фонду регіонального розвитку.

У свою чергу міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану наголосив, що етнічні громади є містками співпраці між країнами. І запевнив, що румунський уряд буде й надалі співпрацювати та надавати підтримку румунській громаді в Україні відповідно до міжнародних норм.