Президент подякував поліції за розкриття вбивства Ірини Ноздровської

Президент подякував поліції за розкриття вбивства Ірини Ноздровської

Петро Порошенко заявив, що швидка реакція у пошуку та затримання підозрюваного в убивстві правозахисниці Ірини Ноздровської є знаком ефективності роботи Нацполіції.

Про це він сказав під час зустрічі з керівництвом Національної поліції, під час якої прийняв доповідь про проведення розслідування цього резонансного вбивства, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Я думаю, що таке швидке розкриття (вбивства Ноздровської) свідчить про надзвичайно високий потенціал, який має реформована Національна поліція", - сказав Петро Порошенко та додав, що розкриття цієї справи "робить честь і співробітникам Нацполіції, і слідчим, які були долучені до цієї справи".

Президент зауважив, що слідчі поліції працювали в цілодобовому режимі для розкриття цієї справи, та висловив переконання, що розкриття злочину збільшує довіру до влади і довіру до Нацполіції.

"Наша зустріч і є, в тому числі свідченням дуже серйозних доказів, які були зібрані представниками Національної поліції спільно з представниками прокуратури, і абсолютної відсутності будь-яких компонентів політичного піару на цій резонансній справі", - наголосив Глава держави. Він також нагадав, що вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської викликало широкий резонанс і в українському суспільстві, і на міжнародному рівні. "І швидка реакція та ефективні дії у пошуку та затриманні підозрюваного є знаком якості роботи Національної поліції", - додав Порошенко.

Водночас він наголосив, що така сама ефективність має бути продемонстрована і у розслідуванні інших справ, зокрема щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

У свою чергу, перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін поінформував Президента про дії поліції, починаючи з моменту виявлення факту злочину. Він детально представив інформацію про оперативну роботу слідчих, яка у тому числі включала опрацювання інформації з усіх відеокамер спостереження, що могла допомогти у розкритті цього тяжкого злочину.

Аброськін також повідомив, що була проведена значна судово-експертна та криміналістична робота, яка допомогла затримати і пред’явити обвинувачення підозрюваному. Він наголосив, що Нацполіція зібрала "сильні та обгрунтовані докази" щодо участі в скоєнні цього злочину.

Нагадаємо: 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло юриста Ірини Ноздровської. Відомо, що раніше вона займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку збив племінник на той момент голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

8 січня правоохоронці затримали підозрюваного в убивстві Ноздровської. Йому оголосили про підозру.

У поліції не назвали імені затриманого. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк лише підтвердив, що це близький родич Россошанського.

У Вишгородському районному суді, де розглядатиметься питання про запобіжний захід підозрюваному, 9 січня назвали ім'я затриманого - це Юрій Россошанський (за даними ЗМІ, батько Дмитра Росошанського).