Ліси України по-троху відновлюються

Ліси України по-троху відновлюються

Лісогосподарськими підприємствами протягом минулого 2017 року були відтворені ліси на площі 53,2 тис. га проти 52,6 тис. га у 2016-му.

Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

"У 2017 році лісогосподарські підприємства, підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів України, повністю виконали завдання з лісовідновлення на місцях минулорічних зрубів. Загалом відновлення лісів відбулося на площі 53,2 тис. га. Якщо брати у порівнянні, то це площа 74,5 тисячі футбольних полів", - зазначили у профільному відомстві.

Висівання і садіння на землях лісогосподарського призначення виконано на площі 34,7 тис. гектарів, що на 10% більше річного завдання, деталізував заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар. Окрім того, до лісовідновлення зараховано 18,5 тис. гектарів природного поновлення, підкреслив посадовець. Він також зазначив, що у 2017 році було створено 1712 га нових лісів.

"Минулий рік був важким для лісового господарства, однак лісгоспи впоралися із завданням і власними коштами змогли забезпечити необхідне лісовідновлення. Сподіваюся, що цього року нам вдасться відновити фінансування ведення лісового господарства для південних та східних областей. Це дасть змогу і охороняти ліси від браконьєрів, і виконати завдання з лісовідновлення та збільшення лісистості України", - акцентував Бондар.

Як повідомлялося, впродовж 2016 року у лісогосподарських підприємствах, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, були відтворені ліси на площі 52,6 тис. Зокрема, висаджено 34,4 тис. га лісових культур, з яких 2,6 тис. га нових лісів. Завдяки природньому поновленню було відтворено майже 18,2 тис. га лісів.