Журі 71 Каннського кінофестивалю очолить Кейт Бланшетт

Журі 71 Каннського кінофестивалю очолить Кейт Бланшетт

Відома австралійська актриса, володарка численних міжнародних кінопремій, у тому числі лауреат двох премій "Оскар", Кейт Бланшетт очолить журі 71 Каннського фестивалю.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми раді вітати унікальну, талановиту і впевнену актрису. Наші розмови цієї осені переконали нас, що вона стане ревним президентом, захопленим і щедрим глядачем", - цитує AFP спільну заяву президента Каннського фестивалю П'єра Лекюра і головного представника фестивалю Тьєррі Фремо.

Актриса вже відреагувала на рішення організаторів фестивалю. "Протягом багатьох років я приїжджала до Канн як актриса, продюсер. Але я ніколи не приїжджала сюди заради одного лише задоволення доторкнутися до рогу достатку фільмів, що його являє собою цей фестиваль", - цитує видання Nordeclair заяву Бланшетт.

Кейт Бланшетт - австралійська актриса театру та кіно. Лауреат двох премій "Оскар", трьох премій BAFTA, трьох премій "Золотий глобус" і двох премій Гільдії кіноакторів США". Великий успіх і визнання в акторському середовищі їй принесли ролі у фільмах: "Єлизавета", "Володар Перснів", "Авіатор", "Скандальний щоденник", "Мене там немає", "Золотий вік", "Жасмин" і "Керол".

За свою акторську кар'єру, що налічує більше як два десятиріччя, Бланшетт знялася більш як у сорока фільмах і взяла участь приблизно в двадцяти театральних постановках. Її удостоєно іменної зірки на Голлівудській Алеї слави.