Пам’ятку на Поштовій площі в Києві "консервують" на зиму

Пам’ятку на Поштовій площі в Києві "консервують" на зиму

Археологи розпочали роботи із захисту та збереження у зимовий період дерев'яних знахідок на Поштовій площі.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Відповідно до статті 35 Закону України «Про охорону культурної спадщини», належну консервацію знахідок має проводити дослідник. Проте, з моменту, коли знахідки були виявлені, жодних робіт з їх консервації не здійснювалось. ...Сьогодні дослідники розпочали хоча б роботи, що дозволять захистити та зберегти деревину за наявних погодних умов", – повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Матеріали для консервації історичної пам'ятки надав один із будівельних супермаркетів столиці.

Раніше замовнику будівельних робіт на цьому ж об’єкті (КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд", директору Максиму Калініну), а також дослідникам, що проводять археологічні роботи на Поштовій площі (ДП "Центр археології Києва Інституту археології НАН України", директору Михайлу Сагайдаку), було відправлено приписи від Управління охорони збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини.

Нагадаємо, у Києві на Поштовій площі при здійсненні реконструкції були знайдені пам’ятки, що можуть мати історичну та археологічну цінність. Вказані пам’ятки датовані XI - XII століттям і свідчать про розташування на цій місцевості прибережного міського кварталу Середньовічного Києва.