ЦВК дозволила Собчак відкрити рахунок для формування виборчого фонду

ЦВК дозволила Собчак відкрити рахунок для формування виборчого фонду

Російський Центрвиборчком дозволив телеведучій Ксенії Собчак відкрити спеціальний рахунок для формування виборчого фонду, давши зелене світло її офіційній передвиборчій кампанії.

Про це повідомляє РІА Новости.

"Після відкриття рахунку вона зможе почати збір підписів виборців на свою підтримку. Крім того, ЦВК зареєструвала трьох уповноважених представників партії "Громадянська ініціатива", а також уповноваженого самої Собчак з фінансових питань", - йдеться в повідомленні. 

Собчак, яка позиціонує себе як кандидат "проти всіх", йде на вибори від "Громадянської ініціативи" екс-міністра економіки Андрія Нечаєва.

У понеділок телеведуча подала до Центрвиборчкому документи. Зазначається також, що висуванцям непарламентських партій, до числа яких належить "Громадянська ініціатива", для реєстрації кандидатом в президенти належить зібрати не менше ста тисяч підписів, причому на один регіон може припадати не більш як 2,5 тисячі.

Підписні листи оплачуються з коштів виборчого фонду, тому розпочати збір підписів кандидат може лише після відкриття виборчого рахунку.  Підписні листи і ще ряд документів кандидат повинен представити в ЦВК на етапі реєстрації. Після цього у Центрвиборчкому є десять днів, щоб перевірити документи і винести рішення про реєстрацію кандидата в президенти або мотивоване рішення про відмову.

Документи кандидати зможуть подавати з середи, 27 грудня. Чергові вибори президента РФ пройдуть 18 березня, виборча кампанія стартувала 18 грудня.