Голова Уряду назвав три драйвери української економіки

Голова Уряду назвав три драйвери української економіки

Точками майбутнього економічного зростання України мають стати аграрний сектор, гірничо-металургійний комплекс і модернізація інфраструктури.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час прес-конференції, присвяченій підсумкам 2017 року.

"Агарний сектор, який формує сьогодні близько п'ятої частини ВВП країни, є драйвером. Я переконаний у тому, що і гірничо-металургійний комплекс є драйвером, і потрібно підсилювати його можливості. Модернізація інфраструктури буде створювати робочі місця і позитивно впливати на національну економіку", - сказав Голова Уряду.

Володимир Гройсман також висловив переконання, що українська продукція є достатньо конкурентною, щоб завойовувати нові ринки.

"Я думаю, ви бачите, що ми сьогодні маємо стрімке зростання двостронньої торгівлі з багатьма країнами, у тому числі через інструменти вільної торгівлі. Також хотів би наголосити, що позитивний вплив має Угода про вільну торгівлю з Євросоюзом - ми маємо зростання майже 30%. Але завдання є таким, щоб в Україні створювалася додана вартість, щоб в Україні створювалися робочі місця і готовий продукт", - сказав Гройсман.

У цьому контексті Прем'єр-міністр повідомив, що вчора провів чергову робочу нараду щодо створення Експортно-кредитного агентства, "щоб український продукт мав експортну підтримку, в тому числі дешеві кредитні ресурси за кордоном, а ми сьогодні працюємо з ринками сотень країн світу".